De Knotwilg - Het tuincentrum van Brugge

Overal en altijd plaats voor een moestuin!

De lentekriebels komen eraan!
Er is altijd en overal een plek voor je eigen moestuin. Met de juiste zaden en stekjes en wat hulp tover je voor je het weet je eigen groenten, fruit en kruiden op tafel! ?

We bieden een groot assortiment aan zaden, stekjes en groenteplantjes aan. En daarnaast kan je ook alle kruiden die nodig zijn om een echte zomerse maaltijd op tafel te toveren bij ons vinden!

Hieronder kan je een paar tips vinden om goed voorbereid aan de slag te gaan:

Tip 1: Let op de temperatuur
Het kweken van je eigen groenten, fruit en kruiden in een kweekbak, is de snelste weg naar succes. Door de deksel ontstaat een aangenaam micro-klimaat, waarin zaadjes zich helemaal happy voelen en snel groeien. Maar pas op! De ideale groeitemperatuur ligt tussen de 16 en 20 graden. Een te hete omgeving is niet goed voor zaden. Zorg dus altijd voor een goede ventilatie.

Tip 2: Zaadjes verdrinken bij te veel water 
Natuurlijk, jouw zaadjes hebben water nodig om te groeien. Wees alleen niet te enthousiast, te veel water zorgt er namelijk voor dat jouw toekomstige oogst verdrinkt. Vooral in het begin is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Geef jouw zaadjes om de dag een klein beetje water, in plaats van één keer wat meer.

Tip 3: Wortels hebben ruimte nodig 
Hoewel je het niet ziet, gebeurt er veel in jouw potgrond. Wortels groeien sneller dan je denkt en al snel wordt het potje waarin zij wonen te klein. Op het moment dat jouw plantje tussen de 4 en 6 centimeter is, is het tijd voor een grotere behuizing. Zie je de wortels door het potje komen? Dan ben je eigenlijk al te laat.

Tip 4: Stap voor stap naar buiten 
Zijn jouw zaadjes veranderd in plantjes? Dan is het tijd om ze kennis te laten maken met de frisse buitenlucht. Toch moet je deze stap niet te snel nemen. Over het algemeen, gezien de temperatuur, is april een geschikte maand om jouw moestuintje naar buiten te verplaatsen. Doe dit stap voor stap. Laat de plantjes rustig wennen door ze eerst alleen overdag buiten te zetten. Na een week zijn jouw plantjes klaar voor de definitieve verhuizing.

By | 2019-03-30T07:25:10+00:00 maart 30th, 2019|Tips|0 Comments