De Knotwilg - Het tuincentrum van Brugge

Kerstboom eruit, grote kamerplant erin!

Nu de feestdagen achter de rug zijn, is het tijd om je kerstboom weg te doen. Voor velen maakt die gezelligheid nu plaats voor een lege plek.
En hoe kan je die beter opvullen dan met een mooie kamerplant. Naast ons assortiment kamerplanten is er ook grote keuze uit leuke binnenpotterie om je plant mee op te fleuren. Kom langs en vraag zeker ons advies als je even het bos door de bomen niet meer ziet 🙂

We zetten enkele makkelijke kamerplanten voor jullie op een rij:

  • Alocasia: deze plant valt op door zijn mooie, grote bladeren. Bovendien vraagt hij heel weinig verzorging. Zorg voor een standplaats in het licht tot halfschaduw, vermijd vooral direct zonlicht.
  • Kentia: deze frisgroene palm verdraagt goed droge lucht en vraagt weinig verzorging. Hij staat erom bekend een luchtzuiverende werking te hebben! Geef wekelijks een beetje water en dan zal je lang deugd hebben van deze mooie palm.
  • Beaucarnea: deze ietwat vergeten kamerplant is ontzettend vriendelijk in onderhoud. Hij slaat water op in zijn grote voet (vandaar zijn bijnaam : olifantenpoot) waardoor hij weinig water nodig heeft. Zorg vooral voor een goed licht plekje in huis en geef af en toe water.
  • Zamioculcas: deze plant met vetachtige bladeren is zeer bestand tegen droge lucht en radiotoren. Je mag al eens vergeten water te geven, hij kan hier perfect tegen want hij slaat water op in zijn stelen. Deze plant doet het ook goed op een iets donkere plaats. De zamioculcas is vooral heel populair als kantoorplant maar wordt meer en meer als blikvanger in het interieur gebruikt.
  • Sanseveria: Ook gekend als de ‘vrouwentong’. Je hebt ze in groen, geel gestreept, effen, kortom in verschillende maten en soorten. Vooral gekend als een heel makkelijke plant in onderhoud die het ook goed doet op een donkere plek in huis.

 

 

 

 

 

Naast deze 5 kamerplanten hebben we natuurlijk nog een veel uitgebreider aanbod grote en kleine kamerplanten. We helpen je met veel plezier verder op weg in de zoektocht naar de juiste kamerplant. Kom dus gerust langs en vraag zeker ons advies indien nodig!

 

 

By | 2021-01-06T14:17:14+00:00 januari 5th, 2020|Tips|0 Comments